7 sfaturi de urmat pentru un ten sanatos in perioada toamnei

Sunt multe de care să fim entuziasmați pentru sezonul de toamnă-iarnă, dar pe măsură ce inaintam in toamnă și vremea se schimbă, se schimbă și felul în care pielea noastră reacționează la noile temperaturi. „În timpul verii, există adesea mai multă umiditate pentru a ajuta umiditatea să rămână în piele și să-i protejeze bariera”, spun specialistii „În lunile mai reci, aerul devine mai uscat în exterior și în interior odată cu funcționarea încălzitoarelor. Când pielea începe să-și piardă umiditatea, bariera poate fi perturbată, provocând o sensibilitate crescută, uscăciune și iritare.”

Deci, nu este doar la modă să vă schimbați rutina de îngrijire a pielii pentru toamnă, ci este esențial pentru menținerea pielii sănătoase și fericite pe tot parcursul anului. Iată câteva modificări de îngrijire a pielii pe care le puteți face pentru a vă fortifica împotriva temperaturilor mai reci și a aerului mai uscat, potrivit experților.

Va prezentam mai jos 7 sfaturi de urmat pentru un ten sanatos in perioada rece:

1. Pentru pielea super-sensibilă, hidratează cu elastina, colagen sau aloe

Cosmeticienii spun că persoanele cu piele sensibilă sau cu afecțiuni precum psoriazisul sau eczema ar putea experimenta o senzație de arsură sau se simt prea sensibile timp de câteva zile (chiar și săptămâni) în timpul tranziției anotimpurilor. „Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă hidratați și să vă acoperiți pielea cu uleiuri esențiale, seruri și creme”, spun ei. „Hrănește-ți pielea cu elastină și colagen pentru a ajuta procesul de recuperare. Acoperiți-vă pielea cu aloe procesată la rece și creme mai groase, pe măsură ce pielea se formează și se exfoliază.”

Crema de noapte cu Colagen, Health and Beauty Marea Moarta, fara parabeni, 50 ml

2. Treceți la o cremă mai groasă

Din cauza schimbărilor de mediu, trecerea la o cremă hidratantă mai groasă înainte de culcare este importantă. „Trebuie să compensăm schimbarea adăugând mai multă umiditate pielii și ajutând la reținerea acesteia”, spune specialistii.

3. Utilizați o cremă hidratantă pentru buze și adăugați creme pentru ochi

Dacă aceste două lucruri nu făceau deja parte din regimul tău de îngrijire a pielii, ar trebui să fie în lunile mai reci. Așa cum ar trebui să treceți la o cremă hidratantă mai groasă, adăugarea acestor produse vă hidratează buzele și pielea din jurul ochilor. „Pielei noastre nu-i plac tranzițiile bruște și, prin adăugarea de creme pentru buze și ochi, ajută la această tranziție”.

Crema antirid pentru zona ochilor si gat, Health and Beauty Marea Moarta, fara parabeni, SPF-20, 50 ml

4. Nu utilizați exfolianți și retinoizi la fel de frecvent

Reduceți utilizarea exfolianților și a retinoizilor - motivul pentru aceasta, din nou, are de-a face cu natura mai uscată și mai rece a mediului, spun expertii in domeniu. „Umiditatea și temperaturile calde atenuează de obicei efectele iritante ale retinoizilor și exfolianților topici, probabil din cauza creșterii uleiului pielii”, spun ei

5. Continuați să utilizați protecție solară

În timp ce radiația UV este mai mare în timpul verii, este încă prezentă în toate cele patru anotimpuri. „Protecția solară ar trebui folosită în orice moment, deoarece în general ajută la scăderea radiațiilor UV care intră”, spun expertii. „Radiațiile UV accelerează și cresc riscul de cancer de piele.” Acestia recomandă să rămâneți la un SPF de 30 zilnic sau mai mare.

Crema cu protectie solara BB-Cream Health and Beauty Marea Moarta, light, SPF 30, 80 ml

6. Adăugați vitamina C în regimul dumneavoastră

„Vitamina C are o dublă sarcină în lunile mai reci și ajută la combaterea razelor SPF care nu sunt complet blocate de protecție solară”, spun dermatologii. „De asemenea, uniformizează pigmentarea pielii, ceea ce ajută la creșterea producției de colagen, rezultând un ten mai luminos.”

7. Adăugați un umidificator acasă

Împreună cu regimul obișnuit de îngrijire a pielii, dermatologii sugerează să investești într-un umidificator în timpul toamnei și iernii pentru a spori hidratarea acasă. „Umidificatoarele adaugă umiditate aerului, iar pielea ta interacționează în mod constant cu aerul”, spun specialistii. „Cu cât aerul are mai multă umiditate, cu atât mai multă umiditate va împărtăși cu pielea ta.”