Beneficiile sarii de la Marea Moarta

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au lăudat beneficiile sării din Marea Moartă. Nu pentru utilizarea sa in bucatarie, la gatit (este mult prea amara pentru asta), ci pentru beneficiile sale fantastice pentru sănătate și pentru efectele ei terapeutice. Utilizarea sa poate fi datată până la vechii egipteni. Regina Cleopatra care a depus eforturi mari pentru a-si asigura domnia exclusivă asupra Mării Moarte; ea și-a atribuit renumita frumusețe și perfectiunea tenului secretelor mării și sărurilor sale.

Imagine Dead Sea Marea Moarta Israel

Este evident ca sarea de la Marea Moarta este minunata si aduce beneficii pielii tale.

Dar haideti sa ne intoarcem in timp, la Egiptul Antic, la beneficiile sale terapeutice si la modul in care le puteti folosi in avantajul dumneavoastra.

Originile sărurilor de la Marea Moartă

Marea Moarta este un lac sărat fără ieșire la mare, mărginit de Iordania la est și Israel și Palestina la vest. Cu 34,2% salinitate, este unul dintre cele mai sărate ape din lume, avand ca rivali doar lacurile hiper-saline din Antarctica, Djibouti și Marea Caspică. Utilizarea sarii din Marea Moarta pentru sanatate este documentata inca din vremurile biblice. Potrivit cărții lui Samuel, regele Solomon i-a prezentat Reginei din Șeba săruri de la Marea Moartă în dar atunci când a vizitat Țara Sfântă. De asemenea, se spune că Cleopatra l-a îndemnat pe Marc Antoniu să cucerească regiunile care înconjoară Marea Moartă pentru a avea acces la abundenta de fructe din acea zona.

Cleopatra a stiut sa profite din plin de beneficiile pentru frumusete si sanatate oferite de Marea Moarta, le-a folosit in rutina sa zilnica și a poruncit construirea unei infrastructuri puternice in jurul Marii pentru a infiinta clinici farmaceutice și cosmetice in care oferea oaspetilor privilegiati celebrele terapii pe baza de sare.

Dar ce face sarea de la Marea Moarta sa fie atat de speciala?

Sarea de la Marea Moartă conține de 10 ori mai multe minerale decât sarea de mare normală. Minerale care pot ajuta la curățarea, detoxifierea și restabilirea unui status quo sănătos pentru corp, în special pentru piele și mușchi. Aceste minerale includ:

  • Magneziu - Magneziul este excelent pentru detoxifierea și curățarea epidermei. Promovează metabolismul celular și, la rândul său, ajută la vindecarea pielii deteriorate sau inflamate.
  • Calciul - Calciul imbunatateste, de asemenea, creșterea și regenerarea pielii, mentinerea hidratarii prin producția de sebum și stimulează producția de antioxidanți.
  • Sodiu - Sodiul ajută la curățarea și exfolierea pielii, la neutralizarea radicalilor liberi care pot degenera celulele pielii și la ameliorarea durerilor musculare.
  • Zinc - De asemenea, zincul ajută la vindecarea și întinerirea pielii, îndepărtarea acneei și protejarea lipidelor pielii și a celulelor fibroblaste care creează colagen.
  • Potasiu - Potasiul este excelent pentru a menține pielea umedă și plină și pentru a reduce umflăturile.
  • Sulful - Sulful ajută la descongestionarea porilor. De asemenea, are proprietăți puternice de vindecare, antifungice, antimicrobiene și antibacteriene.

Care sunt beneficiile sării din Marea Moartă pentru dvs.?

  • Un exfoliant natural: Textura delicată, dar abrazivă a sării din Marea Moartă o face un exfoliant excelent, care, in combinatie cu un conținutul ridicat de sodiu, ajută la eliminarea celulelor moarte, lăsând pielea proaspătă și revitalizată.
  • Reface hidratatarea pielii: Mineralele precum calciul, zincul și potasiul acționează in sensul mentinerii hidratarii optime, ajutand pielea să rămână moale, plina și hidratata.
  • Purifică porii: Sarea din Marea Moartă are minunate proprietăți antifungice, antimicrobiene și antibacteriene care ajută la curățarea și detoxifierea porilor prin eliminarea uleiurilor, a murdăriei și a altor impurități. Acest lucru duce la eliminarea acneei, cosurilor, punctelor negre și punctelor albe.
  • Ajută la calmarea alergiilor cutanate, eczemelor și psoriazisului: o baie liniștitoare în apa sărată din Marea Moartă poate face minuni pentru alergiile și afecțiunile pielii. Mineralele bogate acționează pentru exfolierea pielii moarte, ajută la calmarea inflamației și la combaterea alergenilor și a microbilor.
  • Lupta impotriva radicalilor liberi care produc imbatranirea pielii: multe dintre mineralele din sarea de la Marea Moartă combat oxidarea din celulele pielii prin eliminarea radicalilor liberi, ajutându-vă pielea să arate mai tânără și mai sanatoasa.
  • Calmează durerile articulațiilor și mușchilor: O baie fierbinte prelungita în apa sărată din Marea Moartă este o modalitate excelenta de relaxare și calmare a articulațiilor și mușchilor dureroși. Bromura ajută la calmarea crampelor musculare, în timp ce agenții antiinflamatori și detoxifianți contribuie la reducerea umflăturilor, durerii și rigidității articulațiilor.

Cum puteti folosi sărurile de la Marea Moartă?

Indiferent dacă sunteți o persoană care face baie sau preferați un duș sau o curățare rapidă, va puteti bucura de beneficiile sarii de la Marea Moarta in mai multe moduri:

  • În baie - Se dizolvă până la două cănuțe de sare din Marea Moartă în apă caldă din cadă, amestecând pentru a se dizolva bine, dupa care nu va ramane decat sa va relaxati timp de 20 de minute. Dupa ce pielea s-a înmuiat bine, frecați sarea ușor, cu miscari circulare pentru a elimina celulele moarte ale pielii și alte impurități.
  • Ca un exfoliant pentru față - Dizolvați o mână de sare din Marea Moartă într-un bazin cu apă călduță și frecați ușor sarea de pielea feței pentru a îndepărta murdăria, uleiurile și pielea moartă, pentru a o lăsa moale și întinerită.
  • Ca o scrub pentru picioare - Faceți același lucru și pentru picioare! Adăugați o mână de sare la o baie de picioare si lasati picioarele la inmuiat si relaxat. Utilizați granulele de sare pentru a curăța murdăria și pielea moartă pentru picioare proaspete și netede. Veți vedea imediat efectele! Va asteptam sa ne impartasiti experientele dvs cu produsele Health and Beauty. Încercați negreșit și acest ritual. Veti vedea cat de bine va veti simți! Vă veți relaxa, nu veți mai avea probleme cu pielea aspră și cornoasă de pe călcâie sau pernutele degetelor.
  • La duș - Păstrați la îndemână un borcan cu sare din Marea Moartă pentru a fi folosit ca un exfoliant revigorant pentru corp. Masați ușor gâtul, umerii, brațele și picioarele și clătiți.
  • Asigurați-vă că alegeți o marcă de sare din Marea Moartă care a fost curățată temeinic (dar nu cu substanțe chimice !!) pentru a vă bucura cu adevărat de beneficii. Alegeti sarea de la Health and Beauty pentru calitățile sale, pentru responsabilitatea cu care sunt realizate si controlate produsele, pentru încrederea internațională de care se bucură, dovedită în ani de experiență și zeci de premii și certificate.

La Cosmetikon, noi credem că nu există o metodă mai bună de relaxare decât o baie lungă și liniștitoare în sărurile de la Marea Moartă.

Este o metoda naturală simplă de a face pielea să arate și să se simtă mai bine și vă va ajuta să vă relaxați. Dacă doriți să încercați sarea Health and Beauty, o gasiti aici.

Sperăm să vă placă la fel de mult cum ne place și nouă.

Vă așteptăm cu drag sa ne povestiți.

Relaxare plăcută!