Stresul, viata agitata, agentii poluatori din atmosfera si nu numai, sunt factorii care actioneaza zilnic impotriva sanatatii parului tau.

Stresul dauneaza sanatatii parului

Un par deteriorat este inestetic, fragil, rar si daca nu intervenim cu produse de ingrijire adecvate, procesul de deteriorare va continua. Din pacate nu exista solutii magice si doar o ingrijire constanta va asigura sanatatea, stralucirea si vitalitatea firului de par cat si a scalpului.

Te-ai intrebat cum isi ingrijeau oamenii parul in trecut?

Samponul lichid modern, asa cum il stim noi, a fost inventat abia in 1927 si inainte de aceasta, oamenii foloseau mai multe metode pentru a-si curata si trata parul.

Au fost folosite ingrediente naturale, organice si in mare parte pe baza de plante datorita disponibilitatii lor. Productia industriala la scara larga de produse de ingrijire a parului a avut loc abia in secolul al XX-lea, asa ca cea mai mare parte a spalarii, tratarii si conditionarii au avut loc acasa cu ingrediente de casa derivate din retete vechi.

Sa aruncam o privire la 4 tratamente de ingrijire a parului adoptate in diferite culturi de-a lungul istoriei.

    1. Uleiul

Femeile indiene sunt cunoscute pentru parul lor lung, stralucitor si sanatos, asa ca nu este surprinzator faptul ca ingrijirea parului ocupa un loc proeminent in ritualurile lor de autoingrijire. Charaka Samitha (cartea definitiva despre medicina ayurvedica) descrie importanta ungerii parului si a scalpului, pentru a mentine sanatatea si a preveni caderea parului. A fost recomandata ungerea zilnica a parului, cu ierburi adecvate, infuzate pentru a se potrivi constitutiei cuiva, iar aceasta practica continua si astazi in comunitatile indiene.

Civilizatia indiana nu a fost singura preocupata de caderea parului. In Evul Mediu, in timp ce ingrijirea parului folosind parti de animale exista, un remediu traditional (si vegan) pentru caderea parului era un gel din seminte de in si ulei de rozmarin.

    2. Pudra

Poate ca cele mai timpurii forme de sampon uscat pot fi gasite in Franta in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cand perucile pudrate erau populare, deoarece parul natural era marit cu bucati false si pudrat puternic. Coafurile erau semne proeminente ale clasei – cu cat erau mai elaborate, cu atat mai mult semnificau pozitii sociale inalte. Parul era rar spalat, iar pentru a-si mentine stilul se aplicau pomade si apoi pudre din faina sau amidon pentru degresare. Pudra de par a fost aplicata zilnic, ceea ce a condus la crearea „camerei de pudrare”, unde un insotitor putea ajuta un nobil sau o femeie sa-si improspateze coafura. Aceste pulberi au fost, de asemenea, parfumate cu ierburi uscate precum levantica, oferind beneficii suplimentare scalpului.

   3. Clatirea Parului

Chiar daca se crede ca sapunul a existat inca din anul 2800 i.Hr., a fost folosit in principal pentru spalat rufe nu pentru corpul uman, deoarece acestea erau aspre si nu miroseau placut. In schimb, ingrijirea parului s-a facut sub forma de clatire, indiferent daca sunt simple sau parfumate, cu ierburi si flori benefice. Vechii indonezieni ardeau tulpini uscate de orez si inmuiau cenusa in apa peste noapte inainte de a folosi lichidul pentru clatirea parului. Acesta a fost urmat de ulei de cocos ca balsam. In China, apa fermentata de orez a fost folosita pentru a intari si a incuraja cresterea parului. Ambele practici continua si astazi – in metode practic neschimbate sau prin produse moderne de ingrijire a parului care contin esente similare.

   4. Samponul

Cuvantul „sampon” este derivat din cuvantul sanscrit „champo” care inseamna a framanta sau a masa. Colonistii britanici s-au apucat de aceasta practica de ingrijire a parului si la fel ca multe aspecte ale culturii indiene, a fost importat inapoi in Anglia, unde practica de masaj a scalpului cu ulei a evoluat in coafuri care foloseau sapunuri in apa pentru a spala parul si scalpul. Aceste sampoane timpurii erau destul de dure si disponibile numai in saloanele de coafura. Atunci a venit Hans Schwarzkopf, un chimist si farmacist german, care a lansat pentru prima data un sampon sub forma de pudra in 1903, cu mare succes. Cativa ani mai tarziu, in 1927, el a inventat samponul lichid, iar restul, dupa cum se spune, este istorie.

Piata moderna de ingrijire a parului consta acum in fiecare produs imaginabil, inclusiv versiuni actualizate ale metodelor pe care le-am descris aici. Chiar suntem rasfatate, oare ce ar crede anticii despre inovatiile pe care le avem astazi?

Mastile de par Health and Beauty Marea Moarta pentru parul uscat si deteriorat ofera o combinatie unica de ingrediente care ajuta la refacerea parului si la protejarea impotriva actiunilor chimice si nu numai precum vopsirea, decolorarea, indreptarea, uscarea, etc. Mastile care contin cheratina sunt potrivite pentru toate tipurile de par. Rezultatul: par moale, sanatos, stralucitor si usor de pieptanat. Mastile de par nu contin saruri.

Vom trece in revista mai jos cateva din mastile H&B

   1. Masca de par pentru tratament cu ulei de masline – cod CSK-HB-344 (Pentru parul uscat si vopsit)

Aceasta masca de par cu ulei de masline si miere contine concentratii mari de ulei de masline, cunoscut ca o sursa excelenta de umiditate si pentru calitatile sale extraordinare de reparare si conditionare si miere, care este foarte cunoscuta pentru capacitatea sa de a contracara procesul natural de oxidare. De asemenea, este imbogatit cu ulei de Macadamia, ulei de cocos, ulei de argan, vitaminele B5 si E si minerale de la Marea Moarta, care ofera parului o hidratare sporita pentru a-l proteja de daunele cauzate de conditiile climatice si de tratamente chimice precum coafarea si colorarea parului. este imbogatita cu cheratina si nu contine clorura de sodiu si SLS.

   2. Masca de par cu catina (Obliphicha) si miere - cod CSK-HB-345 (Pentru refacerea si hranirea parului)

Soare, vant, uscaciune, expunerea la apa de mare, suprasolicitarea cauzata de uscatorul de par, vopsirea parului, decolorarea si intinderea parului, stresul, conditiile meteorologice imprevizibile si schimbarile hormonale dauneaza aspectului parului. Parul devine mai subtire, uscat, fragil si are mai multe varfuri despicate.

Masca cu catina si miere a fost creata pentru a ajuta la repararea daunelor cauzate de aceste efecte nocive.

Masca este imbogatita cu Pro-Vitamina B5, Vitamina E, minerale active din Marea Moarta, ulei de jojoba, ulei de in, ulei de catina, extract de miere, cheratina, ulei de morcov si filtre UV. Potrivit pentru toate tipurile de par.

   3. Masca de par reparatoare cu ulei de Macadamia H&B - cod CSK-HB-348 (Pentru par uscat sau deteriorat)

Facturi precum expunerea la soare, vant, uscaciune, expunerea la apa de mare, suprasolicitarea datorata uscatorului de par, vopsirea parului, decolorarea parului si netezirea, stresul, conditiile meteorologice imprevizibile si modificarile hormonale toate duc la deteriorarea parului.

Parul devine mai subtire, uscat, friabil si are varfurile mai despicate. Masca de par cu Ulei de Macadamia a fost creata pentru a ajuta la repararea daunelor cauzate de aceste efecte nocive. Masca este imbogatita cu Pro-Vitamina B5, Vitamina E, minerale active din Marea Moarta, Ulei de in, ulei de jojoba, ulei de macadamia, Extract de miere, keratina, ulei de morcov si filtre UV.

Utilizarea zilnica va avea ca rezultat un par moale, sanatos, stralucitor si usor de gestionat.

   4. Masca de par cu ulei de cocos - cod CSK-HB-347 (Pentru hranire si intarire a fibrei parului)

Masca de par cu ulei de cocos a fost creata pentru a ajuta la repararea daunelor cauzate de aceste efecte nocive care actioneaza de-a lungul zilei. Beneficiile uleiului de cocos sunt cunoscute pentru a imbunatati sanatatea si aspectul parului. Utilizarea regulata a mastii de cocos intareste fibra parului si o reinnoieste.

Masca este imbogatita cu Pro-Vitamina B5, Vitamina E, Minerale active de la Marea Moarta, Ulei de Argan, Ulei de masline, Ulei de Macadamia, Keratina si filtre UV.

   5. Masca de tratament pentru par cu namol de la Marea Moarta - cod CSK-HB-349 (Pentru par si scalp)

O masca de par unica, saturata cu umiditate, pe baza de namol natural de la Marea Moarta, ulei de masline, cheratina, ulei de catina (Obliphicha), ulei de argan, ulei de macadamia, ulei de nuca de cocos, vitamine B5+E si minerale din Marea Moarta pentru hranirea parului si a pielii scalpului. Masca de par cu namol de la Marea Moarta poate recupera puterea si stralucirea parului care a fost deteriorat din cauza vopsirii si hidrateaza parul de la radacina pana la varf. Potrivit pentru toate tipurile de par. Fara clorura de sodiu si SLS. Cu utilizarea regulata, parul devine moale, suplu si stralucitor

Cateva dintre ingredientele naturale folosite alaturi de mineralele de la Marea Moarta in mastile de par:

  • Catina (Obliphicha)

Spre deosebire de substantele chimice daunatoare continute in diferite produse obscure pentru par, mastile H&B Marea Moarta nu contin astfel de lucruri, iar continutul principal pe care te poti baza pentru un tratament sanatos este extractul de catina (obliphicha). Functioneaza excelent pe varfurile despicate si le repara.

Uneori vedem ca parul isi pierde treptat culoarea naturala. O astfel de problema poate fi rezolvata si cu acest ingredient. Si prin aplicarea regulata a mastilor in special ce cu namol, poti spera sa mentii parul moale si neted pe tot parcursul anului.

  • Aloe vera

Aceasta substanta este multifunctionala si, prin urmare, poate fi un efect pozitiv si asupra parului tau. Pornind de la elementele de baza, va face parul sa arate lucios si stralucitor, asa cum ar face orice balsam de par. In plus, scalpul tau va primi un tratament cuprinzator daca sufera o problema cu enzimele proteolitice. Si dupa cum stim, aceasta problema inseamna vizibilitatea celulelor moarte ale pielii intr-o gama larga.

Si prin folosirea acestor masti puteti reduce aceasta problema cat mai eficient posibil. Confruntarea cu matreata, precum si cu mancarimea scalpului este doar un alt beneficiu oferit de aloe vera in mod implicit. Pentru a obtine cel mai bun rezultat din masca, aplicati-o pe par si scalp si masati fara probleme. Apoi lasati sa se usuce si clatiti cu sampon. In ceea ce priveste momentul de utilizare, de 2 pana la 3 ori pe saptamana ar fi o optiune ideala.

  • Unt de shea

Recastigati-va hidratarea pierduta folosind de exemplu masca cu namol de la Marea Moarta. Untul de shea inclus este ceea ce face posibil acest lucru. Este hotarat sa-ti mentina calitatea parului si sa-l faca neted si moale. Persoanele care sufera de varfuri despicate sau de rupere a parului vor gasi, de asemenea, un lucru de pretuit.

Untul de shea este bun pentru scaderea inflamatiei la nivelul scalpului. De asemenea, previne infundarea porilor. Din fericire, datorita acestei componente, masca cu namol este ideala pentru a fi folosita pe aproape toate tipurile de par fara nicio posibilitate de reactii negative.

  • Avocado

Pentru a-ti hrani parul si a straluci in mod natural, avocado poate juca un rol definitoriu. Si mastile de par H&B de la Marea Moarta contin avocado care aduce beneficii precum repararea suvitelor de la deteriorare, cresterea mai buna a parului, inhibarea caderii parului, stimularea sanatatii parului prin vitamine si minerale.

  • Ulei de masline si miere

Prin puterea uleiului de masline masca de par H&B intareste radacina parului si il hidrateaza. Impreuna cu mierea, acest ingredient se poate transforma intr-un stimulent al sanatatii scalpului.

Speram ca am reusit sa va convingem de beneficiile folosirii mastilor de par care au un rol important in stoparea caderii parului si in ingrijirea acestuia. Mastile de par de la Health and Beauty Marea Moarta folosesc atat ingrediente naturale cat si minerale din Marea Moarta fiind special create in laboratoarele din Israel de specialstii nostri.