Ce este uleiul de argan? Cum il pot folosi? Este uleiul de argan cu adevarat benefic pentru par? Ce contine uleiul de argan?

Sunt doar cateva dintre intrebarile la care ne propunem sa raspundem in acest articol. Dar sa le luam pe rand:

Uleiul de argan provine din Maroc si este obtinut din semintele arboreului de argan. Fructele uleioase sunt folosite de localnici din cele mai vechi timpuri pentru hranirea si hidratarea parului si a pielii uscate.

familie din Maroc prepara uleiul din argan

Uleiul de argan este foarte bogat in antioxidanti, acizi grasi si vitamina E. Nu degeaba i se mai spune si “aurul lichid din Maroc”.

Din vremuri stravechi localnicii foloseau diferite prese pentru a extrage mult doritul ulei de argan.

Presa manuala pentru extragerea uleiului de argan in maroc

Dar este potrivit uleiul de argan pentru parul tau?

Uimitorul ulei de argan este cunoscut ca un ingredient puternic, folosit in produsele de ingrijire a corpului si a parului. Componentele sale fac din uleiul de argan arma perfecta impotriva uscaciunii, heshidratarii. Comparat cu uleiul de masline, acesta contine de pana la 10 ori mai multa vitamina E care are efecte antioxidante puternice, elimina radicalii liberi si neutralizeaza procesul de oxidare celulara, precursori ai vitaminei A şi acizi grasi nesaturati.

Produsele pentru par cu ulei de argan patrund in fibra firului de par si repar foliculii deteriorati. Uleiul de argan este absorbit imediat de par si astfel se restabileste nivelul optim de hidratare, transformand parul uscat si fara vitalitate intr-un par stralucitor, hidratat si sanatos.

Par deteriorat care se repara cu ulei de argan

Stiati ca…?

  • Uleiul de argan este extras din arborele de argan (Argania Spinoza) care se gaseste exclusiv intr-o regiune mica din sud-vestul Marocului, ceea ce il face unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.
  • Sunt necesare aproximativ 30 Kg de fructe de argan si 24 ore pentru a produce 1 singur litru de ulei de argan pur
  • Uleiul de argan nu este de fapt uleios deloc. Acesta contine acid linoleic (un tip de acid gras omega 6) care controleaza secretia de sebum

Uleiul de argan este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Daca doriti sa obtineti un par mai moale, mai usor de aranjat, mai ascultator (si toti ne dorim asta, nu-i asa?), incercati samponul Health and Beauty de la Marea Moarta.

Creat de Health and Beauty cu tehnologii de ultima ora, imbinand traditia cu modernul, acest sampon fara parabeni va va ajuta sa obtineti textura la care visati, un par mai hidratat, mai stralucitor si mai ascultator.

In concluzie, nu este un remediu mai bun decat uleiul de argan pentru a reda vigoarea si sanatatea parului fragil si pentru a proteja parul de efectul deshidratant al soarelui, apei de mare sau clorului din apa.
Uleiul de argan hraneste si revitalizeaza pielea capului. Uleiul da stralucire parului facandu-l moale si matasos. Acest ulei intareste firul de par, si este folosit ca remediu impotriva matretei sau caderii parului.