Vara este anotimpul soarelui, al distractiilor, al relaxarii. Si mai spunem doar atat: vreme frumoasa, calda, activitati in aer liber, imbracaminte si incaltaminte lejere. Ahhhh, deja simtim briza marii, nisipul fin, mirosul vacantelor.

Expunerea la soare si suprafete fierbinti (nisip) pot duce insa la deshidratare si implicit uscaciune a pielii, a calcaielor care sunt mult mai expuse vara. Si cum ne dorim picioare frumoase, calcaie hidratate care sa arate sanatos si ingrijit in sandale, iata cateva sfaturi pentru a ne mentine piciorelele frumoase si sanatoase:

1. Exfolierea saptamanala

Exfolierea picioarelor va va ajuta sa scapati de celulele uscate de la suprafata pielii lasand pielea sa arate si sa se simta mai neteda.

Hidratati zilnic si folositi talcuri sau sprayuri pentru picioare pentru a evita mirosurile neplacute (mai ales daca esti nevoita sa porti incaltaminte inchisa chiar si pe timpul verii). Cand ajungi acasa, spala picioarele cu apa la temperatura potrivita. Crema pentru picioare va fi mult mai eficienta daca in prealabil aplici crema special creata pentru peeling-ul picioarelor care este solutia ideala 3 in 1 pentru regenerarea si rasfatarea pielii mainilor dar si a picioarelor.

Creme pentru scrub piele si picioare

Crema ofera trioul perfect de tratament:

  1. inmoaie si indeparteaza stratul gros de celule moarte,
  2. curata profund pielea
  3. si in final o hraneste oferindu-i nutrientii ideali.

Pastrati la dus mereu la indemana o piatra ponce pentru a indeparta pielea dura, crapata de pe calcaie care apare foarte frecvent vara fiind adesea cauzata de purtarea sandalelor, pantofilor cu calcaiul deschis, a papucilor flip flop, a prafului fin cu care pielea intra in contact pe tot parcursul zilei.

Folositi o pila de picior, o razuitoare speciala sau piatra ponce pentru a freca usor pielea si a indeparta stratul cornos, gros de la suprafata calcaielor sau zonelor cu probleme si abia apoi aplicati o crema bogat hidratanta care inmoaie pielea, o hraneste si ii reda supletea.

Crema picioare

2. Hidratati-va picioarele!

Nu putem sublinia suficient cat de important este acest pas Calcaile sunt suprasolicitate si ca urmare tind sa se usuce mai usor decat restul talpii.

Calcaiul este insa protejat in mod natural de o piele mai groasa ceea ce insemana ca este si mai putin penetrabil si va fi nevoie de ceva mai mult efort pentru a-l hidrata si a mentine hidratatrea la interior.

Aplicati asadar o crema sau lotiune imediat dupa dus pentru a pastra umezeala pe care picioarele au absorbit o deja.

Ingrijire calcaie prin aplicare crema

Pentru rezultate si mai bune, aplicati din nou crema hidratanta chiar inainte de culcare si lasati-o sa actionize si sa lucreze pentru dvs pe tot parcursul noptii.

Untul de galbenele pentru picioare crapate (Calendula Butter for Cracked Feet - #299) https://www.hbdeadsea.com/product/calendula-foot-butter/ si cremele Health and Beauty pentru ingrijirea picioarelor sunt solutiile ideale pentru pielea uscata si crapata a picioarelor. Aceasta imbunatateste fluxul sanguin, neutralizeaza mirosurile neplacute, inmoaie si reimprospateaza picioarele obosite si umflate.

Galbenelele sunt recunoscute ca fiind primul ajutor al naturii in tratarea problemelor pielii. Acest unt are la baza ulei de masline, ulei de lavanda, unt de karite, unt de cacao, unt de nuca de cocos, minerale de la Marea Moarta si ulei de arbore de ceai, cunoscut ca fiind extrem de eficient impotriva ciupercilor care apar in zona talpilor si a degetelor/unghiilor de la picioare. De asemenea, este imbogatit cu uleiuri organice.

3. Nu uitati de protectia solara

Multe persoane uita de aplicarea cremelor cu protectie solara pe picioare insa va recomandam sa nu faceti acesta greseala. Nu numai ca pielea de pe degetele de la picioare are si ea nevoie de protectie dar unghiile sunt formate din proteine si, prin urmare, sunt la fel de vulnerabile ca si pielea. Sigur ca nu putem rezista tenatiei de a purta sandale, flip flops sau chiar de a merge desculti dar ar fi bine sa nu uitam de prietenul nostru de incredere, SPF, care cu cat e mai ridicat, cu atat de protejeaza mai bine.

Incercati sa il aplicati cat mai des posibil. Luati o pauza de la oja deoarece unghiile sunt o parte anatomica vie, au nevoie de o pauza pentru a “respira” din cand in cand, sa genereze programe sanatoase de crestere si sa scape de reziduurile chimice.

4. Luati o pauza de la anumite obiceiuri

Va recomandam sa faceti o astfel de pauza de oja de cateva zile succesive atunci cand puteti. Acest lucru va va ajuta si la prevenirea decolorarii si veti avea mereu o pedi naturala frumoasa si sanatoasa.

5. Consumati alimente benefice sanatatii picioarelor dvs Unele alimente pot duce la retinerea apei si umflarea picioarelor. Alimetele bogate in sare precum si cele cu mult zahar pot provoca umflaturi ale picioarelor asa ca va recomandam sa minimizati pe cat posibil aportul.

Consumati o cantitate suficienta de apa. Urmand aceste sfaturi, va puteti mentine sanatatea si frumusetea picioarelor, cu o piele delicata, de invidiat. Produsele de ingrijire si tratament pentru picioare Health and Beauty va vor asigura o piele neteda si moale si zile de vara placute!

Daca ti-a placut acest articol lasa-ne un comentariu si distribuie acest articol pe peretele tau din Facebook.